aromatyczny pasztet

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    0,5 kg
  • podgarle

    0,5 kg
  • słonina

    30 dkg
  • olej

    2 łyż
  • marchew

    1 szt
  • cebula

    4 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • goździki

    3 szt
  • sól, pieprz

  • wino wytrawne

    1 szkl
  • tymianek

    1 (suszony)
  • indyk

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

z udek wyjac kosci, Miesa włozyc do garnka razem z obraną cebula marchewką i czosnekim i przyprawami i ziołami zalc winem i olejem, wstawic do lodówki na 2 dni. pO tym czasie wszystkie składniki oraz słonine zmielić 2 razy dorpaiwć do smaku. Wszystko wymieszać i włożyc do formy na pasztety. Piec 70 min w temp 180C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat