Aromatyczny domowy boczek

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    4 ząbki
  • kozieradka

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    4 sztuki
  • chili

    do smaku
  • pietruszka suszona

    do smaku
  • olej z pestek winogron

  • boczek

    800 surowy bez kości
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek nacieramy posiekanym czosnkiem i przyprawami wymieszanymi z olejem. Odstawiamy do lodówki na dobę. Następnie pieczemy w temperaturze 200 stopni przez godzinę, co jakiś czas polewając powstałym sosem i przegotowaną wodą. Gdy boczek się odpowiednio zarumieni jest gotowy, do podania. Na zimno można go użyć do kanapek, a na ciepło do obiadu. SMACZNEGO !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pajbek 11.02.2014 21:44
Super, taki lubię :-)
Alex_M 02.06.2013 11:33
wspanialy :)
2milutka 01.06.2013 20:10
domowy najlepszy:)
Konczi 01.06.2013 19:24
domowy najlepszy
kasiaw 01.06.2013 18:43
super aromatyczny smak
Aleksandra/Olcia 01.06.2013 18:00
uwielbiam taki na chlebie zmusztarda mniam
Bernadeta1 01.06.2013 17:33
bardzo lubię taki boczek nawet na kanapki zawsze to bez tych sztuczności
Megg 01.06.2013 17:33
wygląda przepysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat