Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

aromatyczna pierś z indyka

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 1 szt
płatki chili 0,5 łyżeczki
pieprz 0,5 łyżeczki
miód 2 łyżeczki
oliwa 3 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Kolendra cała Prymat 0,25 łyżeczki
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
pietruszka siekana 3 łyżki
olej 0,5 szklanki
Imbir mielony Prymat 0,5 łyżeczki
bazylia 6 listków
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Kmin rzymski mielony Prymat 0,5 mielony
kardamon 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: aromatyczna pierś z indyka

Kardamon i kolendrę utzreć w moździeżu, dodać pozostałe przyprawy i wymieszać. dodać miól i oliwę, wymieszać. Pierś z indyka natrzeć mieszanką przypraw (można nakłuć w paru miejscach, aby marynata lepiej się wchłonęła), dodać posiekaną cebulę i czosnek, dosypać pietruszkę z bazylią. Całość zalać olejem i wstawić na noc do lodówki.
Mięso oczyścić z cebuli czosnku i pietruszki i usmażyć na gorącym oleju. Gdy będzie już prawie gotowe, dodać marynatę i dusić na małym ogniu przez chwilę.
Bardzo dobre na obiad oraz do kanapek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 20.01.2013 21:26
musi być pyszna
Renata22 11.10.2012 21:44
bogactwo ziół i przypraw powala;) musi być mega aromatyczne;)
Lemon 08.10.2012 10:12
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak