Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aromatyczna pieczona dorada

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Dorada 2 szt
czosnek 2 ząbki
tymianek
szałwia
bazylia
Rozmaryn suszony Prymat
sól
Pieprz biały mielony Prymat
cytryna
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczna pieczona dorada

Doradę umyć i osuszyć. Natrzeć solą i oprószyc pieprzem w srodku i na zewnątrz. Zioła i czosnek drobno posiekać i wypełnić nimi rybę. Posmarować oliwą i wstawić do pi ekarnika. Piec około 30 minut w temperaturze 160 stopni. POdczas pieczenia co 10 minut skrapiać oliwą. Upieczoną rybę skropić sokiem z cytryny. Podawać z ulubionymi dodatkami - u mnie z pieczonymi ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 10.06.2015 15:01
Pysznie podana rybka :)))
fotoviderek 10.06.2015 09:26
Pyszna dorada :)
miodunka 09.06.2015 22:07
pyszna rybka, dorady akurat nie kosztowałam ale wygląda smakowicie
dumel87 09.06.2015 21:01
rybki to zdrowie :) taką aż miło zjeść
ania2610 09.06.2015 19:38
pieczona rybka z ziemniaczkami, bardzo lubię - coś pysznego!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak