Aromatyczna karkówka z grilla

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Marynata do mięs pikantna Prymat

    1 szt
  • gęsta śmietana

    100 ml
  • musztarda kremowa łagodna

    2-3 łyżki
  • miód

    1 łyżka
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    1 szczypta
  • schab

    600 (karkowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Mięso oczyścić, opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na cztery równe kawałki. Każdy kawałek lekko rozbić tłuczkiem.
Śmietanę wymieszać z musztardą, dodać miód, marynatę pikantną i sól czosnkową Prymat. Tak przygotowaną mieszanką dokładnie posmarować mięso i odstawić do lodówki na ok. 3 godziny. Tak przygotowane kotlety grillować po 5 minut z każdej strony.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mala2021 29.11.2010 15:43
warto spróbować
Barbara55 26.10.2010 15:14
można pogrillować
rakow2 25.10.2010 15:12
jak aromatyczna to ja też
Monika168 23.09.2010 11:43
muszę spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat