Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Marynata do mięs pikantna Prymat
1 szt -
gęsta śmietana
100 ml -
musztarda kremowa łagodna
2-3 łyżki -
miód
1 łyżka -
Sól czosnkowa jodowana Prymat
1 szczypta -
schab
600 (karkowy)
Przepis i sposób przygotowania Aromatyczna karkówka z grilla
Mięso oczyścić, opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na cztery równe kawałki. Każdy kawałek lekko rozbić tłuczkiem.
Śmietanę wymieszać z musztardą, dodać miód, marynatę pikantną i sól czosnkową Prymat. Tak przygotowaną mieszanką dokładnie posmarować mięso i odstawić do lodówki na ok. 3 godziny. Tak przygotowane kotlety grillować po 5 minut z każdej strony.
Komentarze (4)