Arbuzowa sałatka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • arbuz

    15 dag
  • ser gorgonzola

    10 dag
  • łosoś wędzony

    5 dag
  • pomidor

    1 szt
  • sałaty mix

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatki są ta częścią sztuki kulinarnej, która stwarza duże możliwości improwizacji. Sposób przyrządzania i podawania sałatek jest kwestią zwyczajową i należy do kultury danego narodu. Na przykład Francuzi traktują ją jako przystawkę, natomiast Włosi zajadają się nią po daniu głównym.
Sałatka to mała rzecz, ale często Paniom zastępuje danie główne.
Moja arbuzowa sałatka, w zależności „od wielkości talerza” może stanowić orzeźwiającą przystawkę lub lekką kolację.PS.Proponuję skropić gęstym sosem balsamicznym.

Na krążku arbuza ułożyć warstwę gorgonzoli,następnie mix sałaty i wędzonego łososia.Dookoła ułożyć ósemki pomidora,polać octem balsamicznym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rysia 30.10.2013 19:40
Sałatka wyrafinowana smakowo i pięknie podana.
Beata999 27.10.2013 12:38
Interesujące połączenie i piękna prezentacja.
Maria 70 26.10.2013 16:07
Taka prosta sałatka ,można składniki wymieszać na talerzu i też by smakowała ,ale...w tej postaci ,po królewsku ,porywa oczy i serce.
Rafał10 26.10.2013 09:11
świetne podanie, super połączenie
Gabi44 25.10.2013 23:33
Połączenie smaków jest doskonałe
Jadwiga/Jaga85 25.10.2013 19:24
Super podana!
Anna133 25.10.2013 18:59
jeszcze nie łączyłam arbuza z serem ,ciekawe bardzo
quatro 25.10.2013 18:18
Mmmmm piękna....Uwielbiam taką sałatkę.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat