Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

anyżowa nalewka

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok z cytryny
laska wanilii
cukier 20 dkg
wódka 1 l
anyż
Goździki całe Prymat 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: anyżowa nalewka

do słoika wkładam owoce anyżu, przyprawy i wszystko zasypuję cukrem. Zalewam wódką. Przez miesiąc słój szczelnie zamknięty przechowuję w ciepłym miejscu. Po tym czasie zlewam, filtruję. Po 6 miesiącach nalewka jest gotowa do spożycia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 30.08.2012 10:09
pycha
sznycel 27.08.2012 18:24
pomaga zlikwidowac przeziębienie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak