Przepis i sposób przygotowania na: Antydepresyjne ciasto serowo-budyniowe o smaku czekolady
Przepis pochodzi z gazety sól i pieprz, ale zmodyfikowałam go trochę, ponieważ zawierał pare błędów a sama instrukcja była dość nie jasno napisana, że tak to ujmę.
Do 280 gram mąki dodajemy kako, cukier puder, masło pokrojone na małe kawałeczki, jajko, i zimną wodę. Następnie, najlepiej dużym nożem siekamy wszystkie składniki, aby się połączyły na jakby \"kruszonkę\' i szybko zagniatamy i wkładamy do lodówki na 30 min.
Tortownice o sr. 26 cm smarujemy tłuszczem i posypujemy bulka tarta.
przygotowujemy mase: twaróg ja miałam 13% wkładamy do miski, jogurt,budynie, proszek, cukier, i mieszamy łyżką, aby się w stępnie połączyło. Nastepnie mieszając dalej wbijamy pozostałe 6 jaj. Na koniec zmiksować lub zblenderować jeśli twaróg pozostawił grudki.
Wykładmy spód i boki ciastem tortownice,wlewamy masę i pieczemy w 180 stopniach około 75 min, prosze jednak sie nie sugerować czasem dokładnie. Wszystko jednak zależy od wyglądu ciasta podczas pieczenia.
Smacznego :)