Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki
-
antrykot wołowy
4 po 150 g -
groszek mrożony
300 g -
pomidory
2 -
ząbki czosnku
2 -
masło
60 g
Marynata
-
oliwa
4 łyżki -
musztarda dijon
2 łyżki -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
Sos BBQ
-
ketchup pikantny
300 ml -
musztarda dijon
1 łyżka -
sos worcestershire
2 łyżki -
miód pszczeli
100 ml -
ząbki czosnku
2 -
ocet jabłkowy
2 łyżki -
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka -
sól i pieprz
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki sosu barbeque dobrze ze sobą wymieszać. Doprawić. Odstawić na bok aby wszystkie składniki się połączyły.
Zamarynowaną wołowinę obsmażamy z obu stron na grillu lub patelni grillowej. Następnie ułożyć na blasze do pieczenia i piec około 8 minut w 180st. Po wyjęciu z piekarnika mięso odstawić na chwilę aby odpoczęło. Następnie pokroić w plastry.
Rozmrożony groszek przesmażamy na maśle z dodatkiem czosnku. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory (wcześniej pozbawione skóry i gniazd nasiennych). Całość smażymy około 3 minut.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się