Antrykot z kurcząt

Antrykot z kurcząt

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z kury

    1 kg
  • mąka pszenna

    6 dkg
  • bułka tarta

    6 dkg
  • jaja

    3 szt
  • smalec

    25 dkg
  • masło

    7 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykrojone z piersi kury filety rozbić, uformować na okrągło, posolić, oprószyć mąką, maczać w jajku, panierować w bułce tartej, smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu, pod koniec smażenia dodać maslo.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Henryka2

19.11.2011 12:19
\"Antrykot – mięso z tuszy wołowej (z tak zwanej górnicy), lub cielęcej (z tak zwanej górki). Długi mięsień wzdłuż kręgosłupa przyrastający do kręgów piersiowych a od dołu do żeber, z warstwą tłuszczu i powięzi. Również kotlet z wymienionego bitego mięsa.\" Jak to sie ma do kurczaka?! Kategoria: Mięsa

malaczarna23

27.07.2011 19:41
ciekawe

motomaniak

26.04.2011 15:24
dziwna nazwa ale smakowac poeinno

Danuta_Prorok

19.04.2011 10:08
super

anja3107

15.04.2011 10:01
fajna nazwa ;-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat