Angielskie ciasto migdałowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    20 dkg
  • migdały mielone

    20 dkg
  • masło

    20 dkg
  • cukier puder

    20 dkg
  • jajko

    1 szt.
  • posiekane migdały

    do smaku
  • cukier gruby

    do smaku
  • amaretto

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ze wszystkich składników (bez posiekanych migdałów i grubego cukru) wyrobić ciasto; zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut.
Formę wysmarować masłem i wypełnić ciastem.
Posypać siekanymi migdałami i grubym cukrem (lub zwykłym).
Piec w temperaturze 200 stopni przez ok 30-40 minut.
WSPANIAŁY ZAPACH, PYSZNIE SMAKUJE :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (40)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 01.11.2011 09:53
napewno bardzo dobre
kochanyptysiu 12.09.2011 15:40
rewelacja
kochanyptysiu 12.09.2011 15:40
rewelacja
kochanyptysiu 12.09.2011 15:40
rewelacja
Barbara55 20.03.2011 16:50
świetne
kielcok1 24.02.2011 16:27
opis i zdjęcie zachęcają do spróbowania
kate.500 22.02.2011 07:50
Pysznie wygląda...
annagebalska 27.01.2011 09:45
ciekawe
Magda60 23.01.2011 22:14
pyszne
romanrafal 23.01.2011 14:44
napewno dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat