andrut z orzechami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • orzechy włoskie

    30 dag
  • cukier puder

    40 dag
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • mleko

    1 szkl
  • masło

    30 dag
  • kakao

    2 łyżki
  • rum

    1 łyżki
  • kwadratowe wafle

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

masa orzechowa orzechy mielimy ucieramy na masę z 1/2 cukru cukrem waniliowym i gorącym mlekiem

masa czekoladowa masło ucieramy z resztą cukru mieszamy z rumem i kakao

przekładamy wafel masa orzechowa wafel 3/4 masy czekoladowej wafel wierzch smarujemy resztą masy czekoladowej i dekorujemy orzechami schładzamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat