Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ananasowa pokusa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ananas w puszce 1
biszkopty okrągłe 10 sztuk
bita śmietana
rodzynki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ananasowa pokusa

Otwieramy ananasa w puszce, 3 krążki odkładamy do dekoracji, a pozostałe owoce razem z syropem miksujemy blenderem na mus. Zelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody (ok 80ml) i łączymy ją z musem z ananasu, po czym dodajemy pokrojone kawałki pozostawionych wcześniej plastrów ananasu i mieszamy. Biszkopty kruszymy i równomiernie wsypujemy do 6 pucharków, na to wlewamy tężejącą galaretkę ananasową. Deser chłodzimy, przed podaniem dekorujemy bitą śmietaną oraz rodzynkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 03.09.2012 09:29
chętnie się skuszę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak