ANANASOWA KULA

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mandarynki z puszki

  • ŻALATYNE

    10 ŁYŻECZEK
  • sok z cytryny

  • mango

    1
  • jogurt naturalny

    30 DAG
  • cukru

    5 DAG
  • Puszka brzoskwiń

    1
  • śmietany kremówki

    0/5 LITRA
  • ananas z puszki

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

OWOCE ODSĄCZYĆ 1 SZKL, SOKU Z ANANASÓW ZACHOWAĆ BISZKOPT PRZEKROIĆ W PÓŁ A JEDEN ZMIEJSZYĆ ŚREDNICĘ O 6 CM, SMARUJEMY TĘŻĄCĄ GALARETKĄ
MISKĘ O ŚR.26 CM WYKŁADAMY FOLJĄ I PLASTRAMI ANANASÓW ŚRODEK WYPEŁNIAMY MANDARYNKAMI.
KREM; MANGO MIKSUJEMY Z SOKIEM Z CYTRYNY PODGRZEWAMY CUKIER I SOK Z ANANASÓW I AŻ SIĘ ROZPUŚCI ŻELATYNA I DODAJEMY DO JOGURTU ŚMIETANĘ UBIJAMY I PRZEKŁADAMY DO MASY I MIESZAMY Z ANASAMI W KOSTCE WYKŁADAMY DO MISKI I PRZYKRYWAMY WIERZ BISZKOPTEM DOCISKAMY I CHŁODZIMY 4 GODZ,

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aacaac 29.08.2011 09:01
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat