Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mandarynki z puszki
-
ŻALATYNE
10 ŁYŻECZEK -
sok z cytryny
-
mango
1 -
jogurt naturalny
30 DAG -
cukru
5 DAG -
Puszka brzoskwiń
1 -
śmietany kremówki
0/5 LITRA -
ananas z puszki
1 szt.
Przepis i sposób przygotowania ANANASOWA KULA
MISKĘ O ŚR.26 CM WYKŁADAMY FOLJĄ I PLASTRAMI ANANASÓW ŚRODEK WYPEŁNIAMY MANDARYNKAMI.
KREM; MANGO MIKSUJEMY Z SOKIEM Z CYTRYNY PODGRZEWAMY CUKIER I SOK Z ANANASÓW I AŻ SIĘ ROZPUŚCI ŻELATYNA I DODAJEMY DO JOGURTU ŚMIETANĘ UBIJAMY I PRZEKŁADAMY DO MASY I MIESZAMY Z ANASAMI W KOSTCE WYKŁADAMY DO MISKI I PRZYKRYWAMY WIERZ BISZKOPTEM DOCISKAMY I CHŁODZIMY 4 GODZ,
Komentarze (1)