Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ananas zatopiony w tofii

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ananas 1 szt
granat 1 szt
cukier 4 łyżki
smietana 18% 200 ml
cynamon 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ananas zatopiony w tofii

Kroki postępowania

1
Ananas obrać, usunąć trzon, a miąższ pokroić w kwadraty
Krok 1 - Ananas zatopiony w tofii foto
2
W garnku z grubym dnem lub na patelni roztopić cukier i przypiec na bursztynowy kolor. Dodać 4 łyżki gotującej wody i razem pogotować
Krok 2 - Ananas zatopiony w tofii foto
3
Dodać cynamon i śmietanę. Mieszać i gotować kilka minut aż powstanie gęsty sos toffi. Włożyć pokrojonego ananasa, podgrzać razem. Przełożyć do salaterek lub szklanek. Ostudzić. Z granatu wyłuskać pestki, usunąć białe osłonki. Na wierzch położyć pestki z granatu
Krok 3 - Ananas zatopiony w tofii foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 18.01.2015 14:39
dobry deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak