=AMBASADOR=

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3 sztuki
  • mąka pszenna

    60 gram
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżeczka
  • cukier

    350 gram
  • żółtka

    6 sztuk
  • zimne mleko

    3 szklanki
  • mąka ziemnaczana

    70 gram
  • masło

    1 kostka
  • margaryna

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić z cukrem. Dodać żółtka, wymieszać. Wsypać przesiane mąki wymieszać. Ciasto wlać do formy upiec na złoty kolor w temp. 220 stopni.
Krem: Żółtka z cukrem utrzeć, dodać ½ szklanki zimnego mleka oraz mąkę ziemniaczaną. Wszystko to wlać do reszty gotującego się mleka, zagotować i ostudzić.
Masło i margarynę utrzeć i dodawać po łyżce ostudzony budyń. Tak utartą masą przekładamy biszkopt. Trochę masy zostawiamy na górę ciasta. Do masy można dodać rodzynki, czekoladę albo orzechy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat