Przepis i sposób przygotowania na: Ajerkoniak kawowy
Kawę zaparzyć w 1/4 szklanki wody. Żółtka zmiksować z cukrem w blenderze. Mleko zagotować. Przelać gorące do jajek. Potem dodać spirytus i na końcu kawę. Wymieszać i rozlać do butelek.
żółtko jajek | 4 sztuki |
mleko | 1 szklanka |
cukier | 1 szklanka |
spirytus | 1 szklanka |
kawa rozpuszczalna | 2 łyżeczki |
Kawę zaparzyć w 1/4 szklanki wody. Żółtka zmiksować z cukrem w blenderze. Mleko zagotować. Przelać gorące do jajek. Potem dodać spirytus i na końcu kawę. Wymieszać i rozlać do butelek.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: