Ajerkoniak

Ajerkoniak

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtko jajek

    6 sztuk
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • cukier

    1 szklanka
  • mleko

    1/2 litra
  • spirytus

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Ajerkoniak

Żółtka utrzeć cukrem i cukrem waniliowym. Dodać mleko, wymieszać. Na końcu wymieszać ze spirytusem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Seba 09.01.2012 00:33
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat