Ajerkoniak

Ajerkoniak

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier puder

    17 dkg
  • mleko

    250 ml
  • spirytus

    250 ml
  • żółtka

    8 szt
  • cukier wanilinowy

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Utrzeć cukier puder i cukier waniliowy z żółtkami na pulchną masę, dodawać na przemian mleko i spirytus, ciągle ucierając mikserem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

22.05.2013 00:51
kiedyś czesto robiłam,smaczny

Zosia1

09.04.2013 20:07
też taki robię:)jest świetny w smaku,polecam

artur7

17.07.2012 15:42
pyszne lubię

Neetka90

16.02.2012 18:28
extra

Neetka90

16.02.2012 18:28
extra

Juleczka20

26.05.2011 09:32
pycha

KasiaK90

05.03.2011 13:08
super

pioge7

26.02.2011 21:06
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat