Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

agrestowy dżem z cukinii

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 4 kg
cukier 1 kg
Kwas cytrynowy Prymat 5 łyżeczek
galaretka agrestowa 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: agrestowy dżem z cukinii

Kroki postępowania

1
Cukinię obieramy, pozbawiamy pestek i ścieramy na jarzynówce.
Przekładamy do garnka i włączamy na ogień.Gotujemy, co jakiś czas mieszając, tak aby z cukinii wyparowała woda.
Krok 1 - agrestowy dżem z cukinii foto
2
Gorąca jeszcze cukinie przecieramy i przekładamy ponownie do garnka.Zasypujemy cukrem, galaretkami, kwaskiem i mieszamy.
Krok 2 - agrestowy dżem z cukinii foto
3
Gotujemy około 30 minut , a następnie przekładamy do słoików i odkręcamy do góry dnem. Smacznego
Krok 3 - agrestowy dżem z cukinii foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 05.09.2013 16:47
wspaniały,muszę zrobić!
Piotr-21 05.09.2013 13:56
prosty i smaczny
Barbara/zuza22_85 05.09.2013 13:48
też taki robie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak