3 bit z bitą śmietaną.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatniki

    3 paczki
  • masa krówkowa

    1 szt
  • budyń śmietankowy

    2 szt
  • mleko 2 %

    750 ml
  • cukier drobny

    1/2 szklanki
  • masło

    200 g
  • śmietana 30%

    700 ml
  • śmietan fix

    3 szt
  • czekolada gorzka

    10 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Krem:
Ugotować 2 budynie w 3 szklankach mleka z 1/2 szklanki cukru.
Kiedy wystygnie zmiksować z masłem.

Na blaszce o wymiarach 25 X 35 ułożyć połowę herbatników.
Wyłożyć wcześniej przygotowany krem i przykryć kolejną warstwą herbatników.
Wyłożyć masę krówkową.Można kupić gotową lub zagotować puszkę mleka skondensowanego słodzonego (3 godz).

Śmietanę ubić z 3 śmietan fixami.
Wyłożyć na masę i posypać startą gorzką czekoladą.

Wstawić na 3 godziny do lodówki :-)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
luna76 31.03.2014 20:16
robię identycznie :)
SmakowitaA 12.03.2014 07:24
Ciacho cudo :))
dorrota 11.03.2014 23:33
PYYCHOTKA!:)
Jagódka77 11.03.2014 13:50
fajne ciacho
olkaaa 09.03.2014 09:38
wygląda rewelacyjnie
gusia1000 09.03.2014 01:13
Znakomite ciasto.
matesko 04.03.2014 14:29
apetycznie wygląda
adelajda 04.03.2014 11:44
pyszne ciacho :)
Stenka 03.03.2014 20:35
ładnie wygląda i wybornie smakuje
kasienka23 02.03.2014 10:13
smaczne ciasto!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat