Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka na cieście francuskim

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
ser żółty 40 dag
parówki 5-6 sztuk
pomidor 1 sztuka
mielonka 3-4 plastry
ogórek kiszony 1 duży
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka na cieście francuskim

Kroki postępowania

1
Opakowanie ciasta francuskiego rozwinąć na brytfannie wysmarowanej margaryną. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach, połowę wyłożyć na ciasto francuskie.
Krok 1 -  Zapiekanka na cieście francuskim  foto
2
Parówki pokroić wzdłuż na pół i na mniejsze kawałki.
Krok 2 -  Zapiekanka na cieście francuskim  foto
3
Pomidora także pokroić.
Krok 3 -  Zapiekanka na cieście francuskim  foto
4
Tak samo pokroić kawałki mielonki, na mniejsze. Wszystkie składniki wysypać na ser żółty na cieście francuskim.
Krok 4 -  Zapiekanka na cieście francuskim  foto
5
Ogórek kiszony pokroić w plasterki.
Krok 5 -  Zapiekanka na cieście francuskim  foto
6
Posypać pozostałością sera i pieprze do smaku. Piec ok. 30 minut w 180 st. Podawać ciepłe, np. z keczupem.
Krok 6 -  Zapiekanka na cieście francuskim  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 05.12.2016 15:56
fajny przepis
dodi 05.12.2016 14:46
bardzo apetycznie wyglada
bertpvd 04.12.2016 16:25
pyszna zapiekanka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak