Ryba z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dorsz

    ok70 dag
  • sos

  • marchew

    5 szt
  • cebula

    2 szt
  • pietruszka

    2 szt mniejsze
  • seler

    1/2 szt dużej
  • koncentrat pomidorowy

  • ziele angielskie

  • liść laurowy

  • sól

  • pieprz

  • olej

  • Dodatki:

  • jajka

    2-3 szt
  • przyprawa uniwersalna

  • bułka tarta

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew, pietruszkę i seler obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Cebule obieramy i drobno kroimy, kładziemy na durszlak i przelewamy wolno wrzącą wodą, osączamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy przygotowaną cebulę, lekko przesmażamy i dodajemy warzywa, chwilę przesmażamy i podlewamy wodą. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Oprószamy solą i dusimy do miękkości. Gdy warzywa zaczną mięknąć doprawiamy koncentratem i przyprawami do smaku. Wszystko razem dusimy.
Rybę kroimy na mniejsze kawałki, panierujemy w jajku roztrzepanym z przyprawą kuchenną i tartej bułce. Smażymy na rumiano.
Lekko przestudzoną rybę układamy na półmisku i przykrywamy sosem warzywnym.
Odstawiamy do schłodzenia choć na ciepło też jest smaczna.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
katarzynka455 26.06.2017 21:09
dziękuje Wam pięknie:)
anka1988 25.06.2017 10:58
mniam pyszna rybka z warzywami
Motorek 24.06.2017 22:32
Apetyczna.
Babeczka35 24.06.2017 22:25
Moje smaki:)
Diana Rusiłowicz 24.06.2017 21:40
Uwielbiam taką rybę!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat