Przepis i sposób przygotowania na: Rolada kakaowa "mleczna kanapka"
Wsypać mąkę oraz proszek do pieczenia , delikatnie ale dokładnie wymieszać masę łyżką ( nie miksować!) Blachę wyłożyć papierem do pieczenia , przelać masę. Piec 15 min. w piekarniku nagrzanym do 180 st. Wyjąć biszkopt natychmiast z piekarnika , położyć zwilżoną ściereczkę , zwinąć w rulon wraz z papierem do pieczenia , odstawić do wystudzenia.
Masa mleczna: Mleko zagotować z cukrem , odstawić do całkowitego wystudzenia.
Masło utrzeć na puch , wlać mleczny cukier cały czas miksując.
Wsypać mleko w proszku ponownie zmiksować do połączenia się składników.
Zimny biszkopt rozwinąć ,zdjąć ściereczkę, rozsmarować po całości masę mleczną ,zrolować ponownie biszkopt , oddzielając go od papieru do pieczenia.
Polewa: Nad kąpielą wodną rozpuścić czekolady z dodatkiem kremówki i masła , odstawić do wystudzenia.
Zimną czekoladą polać roladę oraz posypać wiórkami kokosowymi.
Odstawić do zastygnięcia masy i polewy.