Przepis i sposób przygotowania na: " Pierogi z kaszą gryczaną , pieczarkami i serkiem wiejskim "
Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. 15 minut.
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie.
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę.
Podsmażamy chwilę na oleju i dodajemy pokrojone drobno pieczarki.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Smażymy kilkanaście minut na wolnym ogniu.
Dodajemy ugotowaną kaszę i serek wiejski.
Dokładnie mieszamy i doprawiamy jeszcze do smaku.
Ciasto wyciągamy , rozwałkowujemy i za pomocą szklanki wycinamy koła.
Napełniamy przygotowanym farszem.
Sklejamy tworząc falbankę.
Wrzucamy na wrzacą wodę i od chwili wypłynięcia gotujemy jeszcze 2-3 min.
Podajemy np. ze skwarkami!
Smacznego!