Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z kapustą i grzybami
2. Cebulę i namoczone przez noc grzyby kroimy w drobną kostkę, a następnie podsmażamy na rozgrzanym oleju. Cebulę doprawiamy do smaku solą, majerankiem i zmielonym zielem angielskim.
3. Do miękkiej kapusty wrzucamy cebulę z grzybami i dodajemy pozostałe przyprawy. Całość dusimy ok 10 minut, a przed nadziewaniem pasztecików całkowicie studzimy.
4. Farsz do pasztecików nakładamy przy krótszym brzegu ciasta, a następnie tak jak roladę zwijamy dwukrotnie. Zakończenie smarujemy rozmąconym jajkiem z mlekiem i sklejamy. Tak przygotowany wałek z ciasta francuskiego kroimy na mniejsze kawałki. Tak samo postępujemy z pozostałą częścią ciasta.
5. Gotowe paszteciki smarujemy rozmąconym jajkiem z mlekiem i posypujemy sezamem, kminkiem i czarnuszką. Paszteciki pieczemy ok 10 - 15 minut w 200*C.
SMACZNEGO :-)