Pasta jajeczna w 3 smakach ogórkowa, pomidorowa i szczypiorkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka ugotowane na twardo

    6 sztuk
  • pomidor

    1 sztuka
  • ogórek kiszony

    1 sztuka
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • majonez

    3 łyżki
  • sól i pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 -  Pasta jajeczna w 3 smakach ogórkowa, pomidorowa i szczypiorkowa foto
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupki.
Krok 2 -  Pasta jajeczna w 3 smakach ogórkowa, pomidorowa i szczypiorkowa foto
Zetrzyj po dwa jajka do każdej miseczek na tarce o dużych oczkach.
Krok 3 -  Pasta jajeczna w 3 smakach ogórkowa, pomidorowa i szczypiorkowa foto
Następnie do każdej z miseczek dodaj składnik smakowy. Do jednej zetrzyj ogórka kiszonego na drobnych oczkach tarki. Do drugiej posiekaj drobno szczypiorek,a do trzeciej posiekaj w drobną kosteczkę pomidora odciskając nadmiar soku. Do każdej miseczce dodaj po 1 łyżce majonezu, sól i pieprz. Wymieszaj.
Krok 4 -  Pasta jajeczna w 3 smakach ogórkowa, pomidorowa i szczypiorkowa foto
Przełóż do trzech osobnych miseczek i podaj z pieczywem.
Marta Ryżek-Kalkowska
Bardzo lubię urozmaicone śniadanie,aby nie było nudno. Takie kilku smakowe pasty zjadamy z apetytem. Pastę używam z pieczywem, krakersami, ale również do nadziewania warzyw pomidorów, ogórków itp. Do takich past można użyć innych dodatków smakowych.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta Ryżek-Kalkowska 25.09.2014 19:34
Dziękuję :) jest bardzo smaczna :)
Monika-twin 25.09.2014 18:22
Fajny pomysl.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat