Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Parówkowe kostki z topionym serem "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parowki drobiowe 4 szt
ser żółty 150 g
mąka 3 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
zimne masło 3 łyżki
śmietana 18 % kwaśna 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: " Parówkowe kostki z topionym serem "

Kroki postępowania

1
Nagrzewamy piekarnik do 180C.

Parówki gotujemy i kroimy w kawałeczki.

Do miski wsypujemy mąkę, proszek, sól i oregano.

Dodajemy pokrojone masło.

Wszystko razem miksujemy
( końcówką z haczykami ).
Krok 1 - " Parówkowe kostki z topionym serem " foto
2
Dodajemy parówki i pokrojony w kostkę ser.

Wlewamy śmietanę.

Dokładnie mieszamy.

Wykładamy ciasto na posypaną mąką deskę i rozgniatamy na placek ok. 30x25cm.

Rozcinamy na kwadraty.

( Możemy dodatkowo posmarować roztopionym masłem ).
Krok 2 - " Parówkowe kostki z topionym serem " foto
3
Pieczemy ok. 25 minut.



Zajadamy solo lub z sosami!

Smacznego!
Krok 3 - " Parówkowe kostki z topionym serem " foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 05.11.2012 19:46
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak