Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z twarogiem i wędzonką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 250 g
wędzonka 500 g wieprzowej
cebula 1 duża sztuka
twaróg 300 g chudego
sól i pieprz

Porada

Do makaronu z twarogiem przeważnie dodawany jest boczek, wędzonka jest chudsza i także bardzo smaczna.

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z twarogiem i wędzonką

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu z dodatkiem soli, odcedzić.

Wędzonkę i cebulę pokroić w kostkę.
Rozgrzać suchą patelnie, wrzucić wędzonkę a gdy wytopi tłuszcz dodać cebulę.
Smażyć na rumiano.

Do wędzonki dodać makaron smażyć jeszcze chwilę delikatnie mieszając.
Wyłączyć gaz, dodać pokruszony twaróg.
Ponownie wymieszać.

Podawać od razu, na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak