Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem pomidorowy z prażonymi migdałami i camembert

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion warzywny 500 ml
pomidory krojone z puszki 1 puszka
mąka pszenna 3/4 łyżki
woda 50 ml
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
ser camembert do podania
płatki migdałowe 4 łyżki
mięta do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Krem pomidorowy z prażonymi migdałami i camembert

Kroki postępowania

1
Do malaksera przekładamy pomidory i je miksujemy, dolewamy bulion z warzywami i ponownie miksujemy do rozdrobnienia warzyw.
Krok 1 -  Krem pomidorowy z prażonymi migdałami i camembert  foto
2
Całość przelewamy do rondla, zagotowujemy doprawiając solą i pieprzem do smaku.
Krok 2 -  Krem pomidorowy z prażonymi migdałami i camembert  foto
3
W kubeczku roztrzepujemy w wodzie mąkę.
Krok 3 -  Krem pomidorowy z prażonymi migdałami i camembert  foto
4
Mąką zagęszczamy delikatnie nasz krem ,zagotowujemy. Wyłączamy grzanie.
Krok 4 -  Krem pomidorowy z prażonymi migdałami i camembert  foto
5
Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni.
Krok 5 -  Krem pomidorowy z prażonymi migdałami i camembert  foto
6
Ser camembert kroimy w drobną kostkę. Na talerze nalewamy krem, nakładamy prażone migdałowe płatki i ser camembert. Dekorujemy listkiem mięty. Smacznego
Krok 6 -  Krem pomidorowy z prażonymi migdałami i camembert  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 07.07.2014 16:53
wykwintny dodatek
caralajna 05.05.2014 06:25
smaczne dodatki, mniam
Christopher 04.05.2014 18:23
Ekstra elegancka, interesująca pomidorowa.
Megg 04.05.2014 17:19
wyśmienita kremowa zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak