" Jogurtowo - śmietanowe pod fioletową taflą "

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biszkopty podłużne

    15 szt
  • jogurt naturalny

    300 g
  • śmietana 18 % kwaśna

    150 g
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżki
  • cukier puder

    80 g
  • galaretka

    1 ametysowa szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretkę rozrabiamy wg. przepisu na opakowaniu.

Dokładnie mieszamy.

Odstawiamy do ostudzenia.






Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku.

Studzimy.





Masa:

W misce rozrabiamy śmietanę z jogurtem.

Dodajemy cukier puder i przestudzoną żelatynę.

Wszystko razem dokładnie! miksujemy.

Wylewamy na ułożone obok siebie biszkopty.

Wygładzamy powierzchnię.

Wkładamy do lodówki.

Na zastygniętą masę wylewamy lekko tężejącą galaretkę.

Zostawiamy w lodówce na ok. 2 godziny.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bietka 01.02.2013 07:21
super wygląda z tą fioletową galaretką
Malinka 29.01.2013 09:28
Ciasto robi wrażenie!
agnieszkalider 25.01.2013 22:30
Piękny i smaczny
Rafał10 25.01.2013 19:11
super i jakie efektowne :)
Agnieszka_B 18.01.2013 22:19
Wygląda pięknie :)
Magula 15.01.2013 18:15
ciekawie wyglada z ta galaretka
Wiesława1 15.01.2013 17:50
super
Katarzyna34 15.01.2013 16:52
super kolorek
Anna133 15.01.2013 16:35
bardzo lekkie sie zapowiada
jolanta19 15.01.2013 16:23
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat