Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz z wątóbki

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
10 szt
rosół
2 l
wątróbka drobiowa
450 g
sos sojowy
1 łyżka
czubrica czerwona
1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat
1 łyżeczka
czosnek
1 ząbek
papryczka chili
1/2 szt
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
jogurt naturalny
3 łyżki
mąka
1 łyżka
ziele angielskie
3 szt
Sklep Prymat
bazylia
1 garść
Sklep Prymat
por
1 listek
seler
1 listek
cebula
2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z wątóbki

Kroki postępowania

1
Wątróbkę kroimy w kostkę i zalewamy sosem sojowym.
Krok 1 -   Gulasz z wątóbki foto
2
Kroimy zioła, por, liście selera, czosnek, papryczkę.
Krok 2 -   Gulasz z wątóbki foto
3
Łączymy wszystko z wątróbką. Odkładamy do lodówki na godzinę.
Krok 3 -   Gulasz z wątóbki foto
4
Kroimy ziemniaki w ćwiartki i gotujemy do miękkości.
Krok 4 -   Gulasz z wątóbki foto
5
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy.
Krok 5 -   Gulasz z wątóbki foto
6
Dodajemy na patelnię wątróbkę i resztę ziół.
Krok 6 -   Gulasz z wątóbki foto
7
Przekładamy całość do rondelka, zalewamy rosołem, gotujemy ok. 20 m.
Krok 7 -   Gulasz z wątóbki foto
8
Zagęszczamy mąką rozrobioną z jogurtem.
Krok 8 -   Gulasz z wątóbki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 09.12.2014 12:23
smaczny obiad
zabcia117 09.12.2014 06:58
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak