Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Francuskie ślimaczki serowe "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
rodzynki 100 g
cukier 4 łyżki
jajko 1 szt
ser biały 200 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: " Francuskie ślimaczki serowe "

Ser mieszamy z połową cukru i z rodzynkami.

Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy warstwą nadzienia.



Zwijamy w rulon.



Kroimy go w cienkie plasterki.

Układamy je na blasze z papierem do pieczenia.

Smarujemy rozbełtanym jajkiem.

Posypujemy resztą cukru.

Pieczemy ok. 18 min. w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka91 22.10.2012 13:28
super
cukiereczek 22.10.2012 08:58
wspaniałe
Habibi 22.10.2012 07:07
Bardzo je lubię - zwłaszcza na ciepło :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak