Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Eskalopki z pieczarkami "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 300 g
olej 2 łyzki
śmietana 18% słodka 125 ml
woda 125 ml
masło 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
mąka 50 g
pieczarki 100 g
Czosnek suszony Prymat 1 łyeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: " Eskalopki z pieczarkami "

Filety drobiowe lekko rozbijamy ręką.

Doprawiamy solą , pieprzem i papryką.

Oprószamy mąką
( nadmiar strzepujemy ).

Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy mięso na rumiano z obu stron.

Zdejmujemy z patelni.

Na pozostałym tłuszczu smażymy na rumiano oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki.

Dodajemy eskalopki.

Wlewamy wodę i śmietankę.

Dodajemy masło.

Dusimy na małym gazie 10 minut.

Doprawiamy do smaku czosnkiem i ulubionymi ziołami.

Sos redukujemy o połowę.

Podajemy gorące!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 25.04.2013 22:38
takie danie chyba każdemu smakuje
annagebalska 10.01.2013 13:10
pycha
Lemon 25.12.2012 09:45
pycha
ziutula
ziutula 24.12.2012 23:41
moje smaki..
treonina 24.12.2012 23:35
super!
V_kuchareczka 24.12.2012 22:23
Rewelacja
jasiek 24.12.2012 21:29
pyszności bez ości:)
IwonaKa 24.12.2012 20:58
to coś dla mnie,pycha
Marta1986 24.12.2012 20:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak