Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drób z winogronami po argentyńsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 60 dag
seler naciowy 1 łodyga
olej 3 łyżki
wino czerwone 1 szkl
pieprz 3 ziarna
laska cynamonu
winogrona czerwone 25 dag
Imbir mielony Prymat
miód 1 łyżka
koper włoski
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Drób z winogronami po argentyńsku

Mięso natrzeć winem, obłożyć zmiażdżonym pieprzem i cynamonem oraz pokrojonymi w kawałki warzywami, wstawić do lodówki co najmniej na 3 godziny, potem wyjąć, osuszyć, zrumienić na oleju, posolić i dusić wraz z warzywami z zaprawy, podlewając winem. Gdy będzie miękkie, przetrzeć sos, dodać winogrona, zagotować, przyprawić imbirem i miodem. Podawać na zimno lub na gorąco z ryżem ugotowanym na sypko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak