Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z budyniem i truskawkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 0,5 litra
bezy 1 szkl
budyń czekoladowy 1 opakowanie
truskawki 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z budyniem i truskawkami

Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu i wystudzić. Truskawki opłukać i osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki. Bezy pokruszyć. Do pucharków wkładać na zmianę część budyniu, truskawki i pokruszone bezy. Ponownie budyń truskawki i bezę. Podawać od razu zanim bezy namiękną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 28.09.2015 13:42
Fajny deser.
Ewa Wojtaszko 28.09.2015 11:10
wygląda bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak