Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Delikatne ciasto waniliowe z budyniem czekoladowym "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masło 100 g
cukier 0,5 szklanki
jajko 2 sztuki
mleko 1 l
budyń czekoladowy 3 szt
margaryna 125 g
serki homogenizowane 600 g
cukier do masy 0,5 szklanki
budyń śmietankowy 1 op
jajko 3 do masy

Przepis i sposób przygotowania na: " Delikatne ciasto waniliowe z budyniem czekoladowym "

Ciasto:
Zagniatamy mąkę przesianą z proszkiem , cukier , jajka i masło na gładkie ciasto.

Wykładamy na dużą blachę.


Masa budyniowa:
Budynie gotujemy wg. przepisu na opakowaniu.

Gorące wylewamy na ciasto.


Masa serowa:
Białka ubijamy z odrobiną soli.

Margarynę ucieramy z cukrem.

Stale ucierając dodajemy żółtka i serki homogenizowane.

Dodajemy budyń śmietankowy a na samym końcu ubitą pianę z białek.

Delikatnie wszystko mieszamy.

Przygotowaną masę rozkładamy na wystudzonym budyniu.

Pieczemy około 40 minut w 160C.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dwa pokoje z kuchnią 31.12.2012 16:52
ekstra!
miroslawa 31.12.2012 04:28
fajne
tessinka 30.12.2012 22:27
pysznie wygląda
Joanna46 30.12.2012 21:29
Robiłam podobny sernik.
Sylwia26 30.12.2012 20:38
ale smakołyki
Monika58 30.12.2012 20:38
coś dla mnie
babajaga1969 30.12.2012 20:31
pięknie wygląda i na pewno jest smaczne
ewka1978 30.12.2012 20:16
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak