Przepis i sposób przygotowania na: " Czekoladowe muffinki z kremem śmietankowo - truskawkowym "
Jajka miksujemy z cukrem.
Dodajemy powoli wodę, olej i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika.
Dodajemy kakao i dokładnie mieszamy.
Do foremek
( ja jak zwykle używałam silikonowych - polecam! ) nakładamy ciasto
( mniej więcej do 3/4 wysokości ).
Piekarnik rozgrzewamy do 190C i pieczemy muffinki ok. 25-30 minut
( do "suchego patyczka" ).
Chwilę studzimy.
Delikatnie ścinamy kapelusz / górę.
Zakrętką lub kieliszkiem wycinamy i góry otworek.
Krem:
Śmietanę miksujemy z cukrem pudrem waniliowym.
Truskawki ucieramy blenderem z cukrem na mus.
Krem śmietankowy nakładamy do szprycy.
Rozprowadzamy po muffince.
Nakładamy łyżkę musu.
Przykrywamy kapeluszem.
Posypujemy cukrem pudrem!