Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
margaryna
125 g -
cukier puder
80 g -
jajko
3 szt -
cytryna
1 szt -
mąka krupczatka
0,8 szkl -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
Przepis i sposób przygotowania " Cytrynowe księżyce "
Dodajemy startą skórkę z cytryny i sok wyciśnięty z niej.
Mieszamy z mąką i proszkiem do pieczenia.
Z białek ubijamy pianę i wszystko razem delikatnie mieszamy.
Wykładamy na blachę ( wyłożoną papierem do pieczenia ) tworząc prostokąt i wkładamy do piekarnika na ok. 20-25min / 180C.
( pieczemy do suchego patyczka )
Po lekkim ostygnięciu wycinamy szklanką księżyce!
Zajadamy jeszcze ciepłe!
Komentarze (4)