Ciasto marchewkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2 sztuki
  • cukier

    1 szklanka
  • mąka

    1 szklanka
  • olej

    1/2 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cynamon Prymat

    1,5 łyżki
  • marchew

    3 sztuki
  • kakao

    1,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 -  Ciasto marchewkowe foto
Jajka, cukier i olej miksujemy.
Krok 2 -  Ciasto marchewkowe foto
Mąkę z proszkiem do pieczenia dodać do masy jajecznej.
Krok 3 -  Ciasto marchewkowe foto
Marchew zetrzeć na dużych oczkach tarki. Do ciasta dodać marchew.
Krok 4 -  Ciasto marchewkowe foto
Dodać również cynamon i kakao. Wymieszać
Krok 5 -  Ciasto marchewkowe foto
Ciasto przelać do formy i piec około 40 minut w temp. 180 stopni.
Po upieczeniu polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania84 09.05.2014 20:59
lubię ciasta marchewkowe :)
Gracer 09.05.2014 16:35
pyszne ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat