Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Cebulowy kurczak na poduszce "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 0,5 kg
cebula 2 szt
pieczarki 5 szt
olej 0,5 szkl
kasza jęczmienna 10 dag
sól 1 łyżeczka
cebula smażona 2 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: " Cebulowy kurczak na poduszce "

Kaszę gotujemy w osolonej wodzie wg.przepisu na opakowaniu.

Pierś z kurczaka kroimy w paseczki.

Cebulę kroimy w duże talarki.

Pieczarki czyścimy i kroimy w plasterki.

W gęsiarce rozgrzewamy ok. 0,5 szklanki oleju.

Wrzucamy cebulę oraz pieczarki.

Solimy.

Smażymy do uzyskania złocistego koloru.

Wrzucamy pokrojonego kurczaka.

Posypujemy odrobiną soli, pieprzem i kostkami cebulowymi (ważne! ).

Dusimy do miękkości mieszając od czasu do czasu.

Pieczarki puszczają wodę , więc powinna być jej odpowiednia ilość
( w razie czego zawsze można podlać bulionem ).

Tak usmażonego kurczaka z cebulką i pieczarkami podajemy na kaszy.

Zajadamy gorące!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati3 13.10.2012 19:55
mniam:)
Małgorzata106 13.10.2012 19:51
super
czekoladka_m 13.10.2012 19:36
Pyszota!
czekoladka_m 13.10.2012 19:36
Pyszota!
manaika 13.10.2012 19:28
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak