Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

„Rolada Walentynowa”

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Ciekawy, łatwy i szybki przepis na walentynkową przekąskę. Pięknie się prezentuje. Koniecznie sprawdźcie ten przepis!

Składniki:

ciasto francuskie 1 op.
marchewka 2 szt.
parówki 30 wędzone

Przepis i sposób przygotowania na: „Rolada Walentynowa”

Wykonanie:
Marchewki lekko obgotować i nadać kształt serduszka. W międzyczasie parówki zmielić i rozłożyć na cieście francuskim. Po środku farszu położyć marchewki, zwinąć jak roladę i zapiec w temp 200 stopni przez około 15 min. Gotową roladę można polać ketchupem i podawać z czerwonym barszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna46 16.02.2013 21:20
Hm ciekawe połączenie.
Joanna46 16.02.2013 21:20
Hm ciekawe połączenie.
Gracer 16.02.2013 19:08
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak