Potrawka ryżowa

Potrawka ryżowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    25 dag
  • bulion

    500 ml
  • metka

    35 dag
  • olej

    2 łyżki
  • dymka

    1 pęczek
  • pieczarki

    25 dag
  • pomidory

    4 sztuki
  • natka siekana pietruszki

    1 pęczek
  • śmietana

    30 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować w bulionie.Wycisnąć masę z metki,uformować z niej kuleczki.Obsmażyć 5 min. na oleju.Zdjąć z patelni.W tym samym tłuszczu przysmażyć plasterki pieczarek,dodać pokrojoną dymkę i cząstki pomidorów,razem dusić przez 3 minuty.Następnie dodać ryż i mięsne kuleczki.Ponownie wszystko podgrzać.Przyprawić danie do smaku solą i pieprzem.Natkę umyć,osuszyć,drobno posiekać.Posypać nią przygotowane danie.Całość udekorować śmietanowym kleksem,na koniec oprószyć kolorowym pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat