Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zapiekany królik z ostrygami

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

królik
1,5 kg pokrojony na kawałki
mąka
1/4 szklanki
sól
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
wywar z kurczaka
1 szklanka
gęsta śmietana
1 szklanka
ostrygi
2 szklanki
masło
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany królik z ostrygami

Piekarnik podgrzewamy do 180 stopni. Obtoczyć królika w mące. Włożyć do dużego żaroodpornego naczynia. Przyprawić solą. Zalać wywarem z kurczaka. Przykryć i piec przez ok. 1 godzinę w piekarniku. Dodać śmietanę, ostrygi i skropić masłem. Przykryć i zapiekać jeszcze 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak