Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bagietka z wędzonym łososiem, awokado i karmelizowana cebulą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

małe bagietki
4 szt.
łosoś wędzony
100 g.
pomidor
1 szt.
awokado
1 szt.
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
sok z limonki
oliwa
2 łyżki
cukier brązowy
1 łyżeczka
ocet balsamiczny
1 łyżeczka
masło ziołowe
cebula czerwona
1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietka z wędzonym łososiem, awokado i karmelizowana cebulą

Bagietki rozkroić i podgrzać . Posmarować masłem (a jeśli awokado jest bardzo dojrzałe i miękkie, można nim posmarować pieczywo zamiast masła). Obłożyć plasterkami awokado, skropić sokiem z limonki, dodać półplasterki pomidora, posypać solą, pieprzem. Dodać plastry łososia wędzonego. Posypać jeszcze pieprzem i dodać cebulkę :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 02.02.2017 15:17
na pewno smaczne
Sarenka 31.12.2011 11:22
Wygląda równie pysznie co pięknie
Ewa104 08.09.2011 11:11
Pyszności!
PaniMISIOWA 31.03.2011 15:34
piękna!
pawel6 01.02.2011 11:48
na drugie śniadanko do pracy - idealny pomysł
MAŁGORZATA108 31.01.2011 19:11
Aż się prosi schrupania.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak