Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Salatka z pasternaku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pasternak
50 dag
cebula
1 szt
jabłko
1 szt
ogórek kiszony
1 szt
sos tatarski
1 szkl
Sklep Prymat
szczypiorek usiekany
2 lyżki
natka pietruszki
2 łyżki
sok z cytryny
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Salatka z pasternaku

Pasternak ugotować w osolonej wodzie. Gdy będzie na wpół miękki, odcedzić, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Jabłko i ogórka zetrzeć na tarce o dużych otworach. Cebulę drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać z sosem tatarskim i zieleniną. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawać z wędliną lub mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 25.10.2013 17:51
Apetycznie się zapowiada.
gacopierz23 17.10.2012 09:41
dobre
Motorek 01.07.2012 11:13
smaczna
Dorota59 29.01.2011 21:04
ciekawe jak to smakuje?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak