Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Placuszki z cukinii z fetą i łososiem

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona
1 szt
jaja
2 szt
mąka
2-3 łyzki
natka pietruszki
3 łyzki
śmietana
3 łyzki
ser feta
1\\2 szt
łosoś filet
10 dag
sok z cytryny
1\\2 szt
sól, pieprz
olej do smażenia
cukinia
2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z cukinii z fetą i łososiem

Cukinię dokładnie umyć i zetrzeć na tarce jarzynowej. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Do warzyw dodać mąkę, jajka, natkę pietruszki, doprawić solą i pieprzem.
Wszystko dokładnie wymieszać. Na rozgrzanym tłuszczu formować placuszki i smażyć na złoty kolor po obu stronach. Ser feta rozetrzeć ze śmietaną i sokiem z cytryny na jednolitą masę. Usmażony placuszek smarować kremem z fety i przekładać drugim. Wierzch udekorować pozostałym kremem i kawałkiem łososia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 04.03.2012 12:26
Ale zrobiłam się głodna-super;}

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak