Placek grysikowiec

Placek grysikowiec

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 litr
  • margaryna

    25 dag
  • cukier waniliowy

    2 opakowania
  • cukier

    1 szklanka
  • kasza manna

    1 szklanka
  • kakao

    2 łyżki
  • wiórka kokosowe

    10 dag
  • herbatniki

    5 opakowań
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do zagotowanego mleka dodać kostkę margaryny, szklankę cukru,cukier waniliowy. Wszystkie składniki mieszamy z mlekiem. Następnie dodajemy kaszę manną cały czas mieszając,aby nie porobiły się grudki. Ściągamy z ognia. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao i jeszcze chwilę mieszamy i gotujemy. Do drugiej dodajemy wiórka kokosowe i też chwilę gotujemy. W brytfannie układamy herbatniki, wykładamy gorącą białą masę a następnie kakaową. Układamy na wierzchu resztę herbatników. Polewamy lukrem,posypujemy wiórkami kokosowymi.(5 dag)lub robimy polewę

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

krysia50

09.06.2012 19:59
dobry placek bez pieczenia

Agnik

28.01.2012 22:02
mniam

Ela15

31.07.2011 20:14
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat