czekoladowe ślimaczki

czekoladowe ślimaczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opak
  • krem kakaowo-orzechowy

    300 g
  • orzechy posiekane

    50 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Ciasto rozkładamy na stolnicy, smarujemy kremem i posypujemy orzechami.
2. Zawijamy wzdłuż dłuższego boku, ale tylko do połowy. To samo robimy z drugiej strony. powstałe w ten sposób ruloniki smarujemy na złączeniu wodą, żeby się skleiły, a następnie kroimy plastry.
3. Plastry układamy na blasze. Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez 10-15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Klaudia007

03.09.2010 13:52
ciekawe:)

iwona332

19.08.2010 00:17
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat