Wieprzowina z grzybkami

Wieprzowina z grzybkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    50 dag
  • dymki ze szczypiorkiem

    3-4 sztuki
  • sos sojowy

    2-3 łyżki
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • jajka

    2 sztuki
  • sherry

    3 łyżki
  • grzyby suszone

    12-20 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymieszać ze sobą w miseczce: 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki sherry, 1 łyżkę mąki, 2 łyżki oleju kukurydzianego, aby powstała marynata. Mięso należy umyć, osuszyć i pokroić w plastry, następnie włożyć do marynaty na 24 godziny.Grzyby należy moczyć pół godziny, następnie odsączyć i pokroić. Jajka należy roztrzepać w miseczce z sherry i usmażyć na oleju tak, aby powstał omlet. Po jego wystudzeniu pokroić go w paski. W woku należy rozgrzać olej( około 6 łyżek) i smażyć na nim na dużym ogniu mięso przez 3- 4 minuty. Dodać do niego pokrojone grzybki, posiekaną cebulę i smażyć około 2 minut, dodać omlet posiekamy w paski i sos sojowy, dalej smażyć przez 2 minuty ciągle mieszając. Podawać od razu po przygotowaniu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

22.04.2013 21:13
fajna propozycja obiadowa

Agnik

25.08.2011 20:49
super

pioge7

26.03.2011 22:02
znakomite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat